Den norsk/danske sangerinde og sangskriver Silje Holtan udgiver d.31.august 2015 albummet Picture Me.


Silje Holtan, der indtil for nyligt havde base på Vestkysten i Esbjerg, ligger sig i slipstrømmen på flere spændende udgivelser fra Esbjerg kanten, hvor vi tidligere har mødt bla. Mads Björn og Kellermensch.


Produktionen har overskriften organisk programmering, og holdet bag pladen har samplet beats af real-lyde som spænder lige fra støvletramp, papkasser, flasker og magasiner til klamme håndflader på en gammel lædersofa i studiet og fodspor i sneen en vinterdag i sommerhuset ved Vestkysten. Så er den tilsat flere skæve instrumenter som kalimba, ukulele, retro-synthesizers og kor-flader der smager af 80’erne...

Musikken placerer sig derfor midt i spændingsfeltet mellem moderne nordisk electro-pop og lyden af træ – hvor den gode sang er i fokus. Et spændende mix af det akustiske og eftertænksomme univers, med glimt af etniske stemninger og rytmer, der let kan henlede tankerne på kunstnere som Oh Land og Annie Lennox.


Siljes vokal er både intens, nærværende, fortællende, stærk og skrøbelig på én gang, og byder ind med en anden form for modenhed og varme, end vi normalt hører fra unge sangerinder på den danske musikscene i dag. Samtidig formår hendes sange at være både iørefaldende og overraskende.


Singlen og den kommende plade er indspillet i King Kong Studios på Gl. Kongevej i Kbh. Silje har selv skrevet alle sangene, og indgår også selv i det team, der har produceret pladen. Teamet tæller foruden Silje guitarist Kennet Lauridsen og Søren Møller, der bla. spiller med Pernille Rosendahl og Joey Moe, og har produceret en del af den nye Dorte Gerlach plade.


Silje udgav i 2010 sin debutplade, som var i et mere klassisk band-setup, og spillede rigtig mange koncerter i forbindelse med udgivelsen, bl.a  Jelling Festival og som support for Katie Melua.


I tråd med albummets organiske programmering laver Silje et samarbejde med Fanø-keramiker Marianne Toft (“Frk. Toft”). De 2 piger fra Vestkysten ”merger” musik & keramik og laver en unik kollektion omkring albummet Picture Me, som indeholder eksklusiv plade-indpakning, artwork og unika-merchandise.


» Silje Holtan har et usædvanligt talent for sangskrivning, og gennem et seriøst arbejde med dette de sidste par år, har hun nået et virkeligt højt niveau - både som tekstforfatter og komponist. Også som sanger er Silje et talent, man som lærer og kollega ikke kan undgå at lægge mærke til. «  Sinne Eeg


» Silje er en dygtig sangerinde med en dejlig jazzet stemme. Hendes kompositioner emmer af sommer og sødme « Annette Bjergfeldt» Dejlig og dynamisk musik, serveret med gode indledninger og historier, som gjorde at man var ekstra opmærksom på ordene i teksten. Der spredte sig hurtigt en dejlig stemning der nåede helt ud i hjørnerne. Silje har en fantastisk klar og fyldig stemme, og vi fik både små overraskende harmonier og ”frække” jazzinspirerede fraseringer i hendes sange. Bandet bag Silje var sammensat af nogle rigtig dygtige drenge, som virkelig leverede varen.... Super fedt! «     Anmeldelse af koncert på Krudttønden d.23.8.2010, Jens Mølgaard.
VelkommenForside_2.html
NyhederNyheder_2.html
KalenderKalender_2.html
KontaktKontakt_3_2.html
Biografi
MediaMedia/Media.html
PressePresse.html
UdgivelserUdgivelser_2.html